#

Кула с цветя

„Кула с цветя” - сглобяема пластмасова конструкция с метална рамка, за засаждане на цветя и храсти. Височина от 160 до 230 см. Диаметър 100 см. Вградена поливна система.

Цветната кула е стъпаловидна конструкция предлагаща на ландшафтните архитекти и дизайнерите свобода при аранжирането на цветя. Изключително подходяща за улично озеленяване в градска среда, както и за поставяне пред заведения и хотели. Комбинацията и с паркова мебел и архитектурни елементи е много сполучлива. Цветната кула се поставя директно върху настилката и просто се включва към ВиК мрежата или съществуващата поливна система. Възможо е поливането на ръка. Лесен монтаж и ревизия, възможност за интериорно използване.

Технически данни

Размери Тегло Растения Цвят Отвор за растението
160/100см 40кг 234 бр. черен 10см
200/100см 70кг 324 бр. черен 10см
230/100см 100кг 351 бр. черен 10см
Скелет на кълбото
How to

Начин на монтаж

Сглобяване на металната конструкция и добавяне на пластмасовите детайли към нея. Монтиране на разпръсквачите на поливната система. Подготвяне на растенията за засаждане. Самото растение се изважда от работната саксия и балата му се завива с геотекстил, за запазване на влагата и предпазване от разпиляване на почвата. Увитото вече растение се поставя в специалната перфорирана саксия със заключващ механизъм, която е част от пластмасовата конструкция. Отделните саксии се прикрепят към сглобената вече метална конструкция.

Препоръчителни растения

Begonia fibrous- root, Salvia splendens, Coleus, Petunia, Tagetes, Calendula, Brassica oleracea и много други.