Зелено кълбо

„Зелено кълбо” - сглобяема пластмасова конструкция с метално скеле, за засаждане на цветя и храсти. Размери от 110см до 400 см. Вградена поливна система.

Зеленото кълбо дава изключително голяма свобода за аранжиране на различни цветове и форми, комбиниране на вечно зелени и цъфтящи храсти, едногодишни и многогодишни цветя, тревисти и увивни растения. Леката конструкция позволява лесното и бързо обслужване, както и местене. Поставя се директно на земята или на специално изградена конструкция, според търсеният ефект. Възможно е разделянето на кълбото на две отделни полукълба.

#
Скелет на кълбото

Технически данни

Размери Тегло Растения Цвят Отвор за растението
110см 50кг 200 бр. черен 10см
150см 80кг 456 бр. черен 10см
200см 120кг 800 бр. черен 10см

Начин на монтаж

Сглобяване на металната конструкция и добавяне на пластмасовите детайли към нея. Монтиране на разпръсквачите на поливната система. Подготвяне на растенията за засаждане. Самото растение се изважда от работната саксия и балата му се завива с геотекстил, за запазване на влагата и предпазване от разпиляване на почвата. Увитото вече растение се поставя в специалната перфорирана саксия със заключващ механизъм, която е част от пластмасовата конструкция. Отделните саксии се прикрепят към сглобената вече метална конструкция.

Препоръчителни растения

Begonia fibrous- root, Salvia splendens, Coleus, Petunia, Tagetes, Calendula, Brassica oleracea и много други.

How to